Meisje (7) komt om door aanrijding met stadsbus in Utrecht

ANP Producties | Bron: ANP
Utrecht

Een 7-jarig meisje is vrijdagochtend in Utrecht om het leven gekomen door een aanrijding met een stadsbus. Een 5-jarig jongetje raakte zwaargewond, meldt de politie. Beide kinderen komen uit Utrecht.

Het ongeval gebeurde rond 08.00 uur op de Vleutenseweg, op het puntje van de wijk Lombok. Wat er precies is gebeurd, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen. "We doen uitgebreid onderzoek naar de toedracht, dat gaat nog wel even duren", aldus de woordvoerder.

De kinderen waren op straat toen de aanrijding plaatsvond. Hart van Nederland meldt op basis van getuigen dat het ongeluk voor de ogen van de moeder gebeurde. Een politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen. Ook of de kinderen bijvoorbeeld lopend of op de fiets waren, weet de woordvoerder nog niet.

Buspassagiers opgevangen

In de bus zat volgens de woordvoerder een flink aantal mensen. Zij zijn opgevangen in een nabijgelegen café en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Niemand in de bus is gewond geraakt.

Op dit moment is niemand aangehouden. De politie heeft contact met mensen die in de bus zaten, onder wie de buschauffeur, aldus de politiewoordvoerder.

Net binnen