Docent Felisenum in Velsen-Zuid geschorst wegens vermeend ongewenst gedrag

Gymnasium Felisenum© archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Pieter van Hove
Velsen-Zuid

Een docent van het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid is voor onbepaalde tijd geschorst nadat bij de schoolleiding berichten waren binnengekomen van ’vermeend ongewenst gedrag’.

In een e-mail aan de ouders en verzorgers staat dat de OSZG (Onderwijsstichting Zelfstandige Gymnasia waar het Felisenum onder valt) de signalen uiterst serieus neemt. De mail is in bezit van deze redactie.

Inmiddels loopt er een onderzoek naar de meldingen. Lopende het onderzoek is de docent niet aan het werk. Volgens rector Marcel Kemper kan de leiding geen inhoudelijke mededelingen doen. Zo wil hij telefonisch niet vertellen of er melding is gedaan bij de politie en wanneer er resultaten van het onderzoek kunnen worden verwacht.

Lees ook: Mariëtte Hamer wil dat we elkaar meer gaan aanspreken op ongewenst gedrag

Ook is niet bekend of er daadwerkelijk sprake is van vermeend grensoverschrijdend gedrag. Op school gaat het hardnekkige gerucht dat zich iets op de onlangs gehouden schoolreis naar Italië en Griekenland zou hebben voorgedaan. In de mail aan de ouders stelt Kemper hen op de hoogte te houden over de uitkomst van het onderzoek en de mogelijke acties daarna.

Net binnen