Zaterdag laatste avond met livemuziek in het door vele Haarlemmers geliefde Slachthuis. Ook is een fototentoonstelling te zien

Band Vulva tijdens een optreden in het Slachthuis.© Archieffoto United Photos/Franklin van de Erf

Anna Bartlema
Haarlem

Op zaterdag 27 mei kun je voor de laatste keer genieten van livemuziek in het door vele Haarlemmers geliefde muziekpodium Slachthuis. Zaterdagmiddag vanaf 15 uur is de bar open en wandel je binnen voor een fototentoonstelling. Later treden er diverse bands op.

De gemeente Haarlem besloot dat het Slachthuis vanaf 1 juni moet stoppen met het programmeren van livemuziek, tot verdriet van vele liefhebbers. En dat slechts drie maanden na de officiële opening. De reden is het ontbreken van de juiste vergunningen. Alleen de oefenruimtes blijven.

Lees ook: Bezoekers Slachthuis Haarlem betreuren het stopzetten van livemuziek. ’Muziek maken is een uitlaatklep’

Programma

Jip Jansen, Mads Verbunt en Chris Stevenet behoren tot de vaste kern van het Slachthuis en organiseren een trio expositie. Allen zijn fotograaf en schieten regelmatig plaatjes bij het muziekpodium aan het Rockplein. De fototentoonstelling ’Piepels van Slachthuis in Slachthuis’ bestaat uit concertfoto’s en portretten van vaste bezoekers, analoog en digitaal.

Lees ook: Gemeente wil poppodium sluiten. Haarlemse komt in verzet, schrijft een krant en drukt vijfduizend exemplaren. ’Mijn mailbox puilt uit van de verhalen’

Op de laatste avond wordt het programma gevuld met muziek uit Haarlem en omstreken. Ook treden bands uit de oefenruimtes van Slachthuis zelf op. Traumatizer, Achterlicht, Tekno Hunks in Raveyard, L.A. Sagne, Snackbar, Them Peckin Boys, Eddie and the Roadcrew, Violent Silence en Qyndella staan op het podium.

Petitie

Liefhebbers van het muziekpodium Jente, Ties en Madelief Lammerts startten begin mei een petitie voor het behoud van livemuziek in het Slachthuis. Inmiddels is deze lijst bijna zevenduizend keer ondertekend. 1 juni wordt de petitie door de initiatiefnemers overhandigd aan het college van B en W.

Lees ook: Petitie vraagt behoud van livemuziek in het Slachthuis. Al duizenden ondertekenaars. Gemeenteraad Haarlem wil oplossing

De oproep wordt ook door een deel van de gemeenteraad gesteund. Een meerderheid vindt dat livemuziek bij het Slachthuis moet blijven en verwacht dat burgemeester en wethouders met een oplossing komen.

Het Slachthuis zit aan het Rockplein 6. Entree is gratis.

Net binnen