Berghuis twijfelgeval bij Ajax voor uitduel met FC Twente

© ANP

ANP
AMSTERDAM

Het is nog onduidelijk of Steven Berghuis zondag met Ajax de competitie afsluit tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente.

De aanvaller heeft afgelopen week gedeeltelijk met zijn ploeggenoten getraind. Trainer John Heitinga beslist zaterdag of hij Berghuis opneemt in zijn selectie.

Het is bijna uitgesloten dat Berghuis aan de aftrap verschijnt voor Ajax in Enschede. De international viel bijna een maand geleden geblesseerd uit tijdens de bekerfinale tegen PSV. Hij is sindsdien niet meer in actie gekomen voor zijn club uit Amsterdam.

Ajax eindigt zondag als tweede, derde of vierde in de Eredivisie. De ploeg van John Heitinga gaat als nummer 2 de voorronden van de Champions League in als het wint van FC Twente en PSV verliest van AZ.

Ajax plaatst zich als nummer 3 voor de play-offs voor de Europa League als het gelijk speelt tegen FC Twente. De club uit de hoofdstad begint volgend seizoen het Europese avontuur in de voorronden van de Conference League als het verliest van FC Twente en AZ te sterk is voor PSV.

FC Twente weet al dat het als nummer 5 van de eindklassering van de Eredivisie aan de play-offs om deelname aan de voorronden van de Conference League gaat deelnemen. „Maar het zal een lastige middag voor ons worden”, zei Heitinga voor de camera van ESPN. „Als Ajax op bezoek komt, dan wil iedere thuisploeg winnen. FC Twente speelt goed voetbal. Ze zetten goed druk.”

Heitinga beseft dat Ajax niet meer in eigen hand heeft of het als tweede eindigt. „Maar als we zo’n kans krijgen als deze, dan moeten we die met beide handen grijpen”, zei de coach die nog niet weet of hij volgend seizoen ook nog hoofdtrainer van Ajax is. „Wij moeten winnen en als dat lukt, dan zien we daarna wel wat dat waard is.”

Net binnen